Dievkalpojums Tie, kas pieder Viņam

2023.gada 29.oktobrī plkst.10:00 Ventspils draudzē “Jaunā paaudze” notiks īpašs dievkalpojums. Kalpos mūsu ilggadējie draugi Mērija Standleja ar komandu no Calvery Comunity Church draudzes Hjūstonā (Teksasa, ASV), kā arī Frencisa L.Garande un mācītāj Džuljeta Povela no International House of Prayer – Bedforda, Lielbritānija.

Mērija Stendija jau vairāk nekā 20 gadus dodas misijas braucienos uz Latviju, organizējot misijas komandas. Šogad kopā ar Mēriju uz Latviju dosies Linda un Bekija, kas šogad dalīsies par tēmu “Tie, kas pieder Viņam” (His Very Own). Katra no dalībniecēm dalīsies ar vārdu par Bībeles personāžiem – sievietēm.

Aicinām pievienoties dievkalpojumam īpaši māsas Jēzū Kristū!

Nelielam ieskatam ļausim ielūkoties tēmas aktualitātē. Ievads

“Tie bija labākie laiki, tie bija sliktākie laiki. Tas bija gudrības laikmets, tas bija muļķības laikmets, tas bija ticības laikmets, tas bija neticības laikmets, tas bija Gaismas laiks, tas bija tumsas laiks”, Pasaka par divām pilsētām. 1859. gadā sarakstījis Čārlzs Dikenss

Tas raksturo pasauli, kurā dzīvojam šodien. Ļaunums ir kļuvis par labu, un labais ir kļuvis par sliktu. Bezcerība un mazdūšība no visām pusēm. Mēs kā ticīgie apgalvojam, ka “Labā Vēsts” ir Evaņģēlijs, uz kuru mēs sekojam un pēc kā tiecamies. Bet kur ir labas ziņas?

Mums kā sievietēm katru dienu ir jāpaveic ļoti liels uzdevums. Mēs vēlamies sekot Tam Kungam un ticēt Viņa apsolījumiem. Mēs esam studentes, strādājošas sievietes, sievas, māsas, mātes, vecmāmiņas, vecmāmiņas.

Bībele mūs mudina staigāt ticībā. Nevis bailēs. Mums ir jāuzticas savam debesu Tēvam un nav jāuztraucas. Bet vai šķiet, ka to bija nedaudz vieglāk izdarīt, kad mēs dzīvojām citā sabiedrībā, citā kultūrā, citos apstākļos, ar citiem ģimenes locekļiem un draugiem, citā valdībā? Mēs ilgojamies pēc vakardienas. Mēs Amerikā to saucam par “vecajiem labajiem laikiem”.

Kas ir noticis ar mūsu sapņiem un mūsu kaislībām? Šķiet, ka esam sastapušies ar šķēršļiem un strupceļiem. Enerģija ir zema. Trauksme ir augsta. Mūsu veselība pasliktinās. Izklausās, ka mums vajadzīga palīdzība? Es lūdzu: “Kungs, palīdzi man.” Daudz.

Ir dienas, kad es neplaukstu, bet izdzīvoju. Pat baznīca ir ierauta šajā trakajā steigā, steigā, steigā. Kā mēs varam sekot līdzi tempam? Mums ir nepieciešams izrāviens. Mums vajag ko jaunu!

Mans mācītājs Stīvs Mīks (iemiesojošā kristietība) saka: “Nākošajās dienās uz zemes padziļināsies tumsa, ļaunuma tumsa un tās radītās grūtības. Cilvēces vēstures drūmākajā laikā Dieva godībai būs arvien lielāka nozīme. Kļūs arvien tumšāks un tumšāks, bet Jēzus gaisma kļūs arvien spožāka, ātrāka un ātrāka, un viss notiks tajā pašā laikā.

Jesajas 60:1-3. “Celies, spīd; jo tava gaisma ir atnākusi, un Tā Kunga godība ir cēlusies pār tevi. Jo lūk, tumsa pārklās zemi un dziļa tumsa tautas; bet Tas Kungs celsies pār jums, un Viņa godība parādīsies pār jums. Un tautas nāks pie tavas gaismas un ķēniņi pie tavas augšāmcelšanās spožuma.”

Parādīsies pārsteidzošs kontrasts starp taisnajiem un ļaunajiem, starp krāšņo baznīcu un aptumšojošo pasauli:

  • Krāšņā baznīca. Līdzjūtīga, laipna, lēna dusmoties, mīloša, patiesa, piedodoša.
  • Aptumšotā pasaule. Nežēlīga, dusmu piepildīta, naidīga un savtīga, mānīga un melu pilna, nepiedodoša un atriebīga.

Dievs aicina mūs sadarboties ar Viņu, lai kopīgi radītu jaunu pasauli. Tā ir taisnības un miera pasaule, pasaule, kas ir sagatavota kā paša Dieva mājvieta. Brīvība nāk visai radībai, pārvēršoties Kristus tēlā, lai mēs varētu būt tēla nesēji.

Tā kā draudze saprot pravietiskās dienas, kurās mēs dzīvojam, mēs varam sadarboties ar Dievu, lai paātrinātu tās piepildījumu.

Laiks ir dārgs, kas mums ir ar jums, skaistās dāmas, tāpēc mūsu tēma ir par to, kas mums jādara, lai to sasniegtu. Un kāds būs gala rezultāts, ka Izraēla, Izredzētā tauta un kristīgā draudze pēdējās dienās sanāks kopā. Par to ir runāts no pirmās 1. Mozus grāmatas Vecajā Derībā līdz pat Atklāsmes grāmatai, pēdējai Bībeles grāmatai.

Pirmā gadsimta ģenealoģijā vienmēr tika uzskaitīta vīriešu līnijas daļa, kā Lūkas 3:23-38. Bet Mateja evaņģēlijā mēs redzam četras sievietes Mateja 1:1-6, vārdā Tamāra, Rahāba, Rute un Batseba. Kāpēc tas atšķiras? Visas četras sievietes ir pagāni. Ne ebreji.

Bet, lai radītu ķēniņa Dāvida līniju, bija nepieciešami ebreji un pagāni. Lai piedzimtu Dieva Valstība debesīs, ir nepieciešami jūdi un pagāni. Mēs esam Ābrahāma bērni un līdzdalībnieki Dieva svētībās un apsolījumos. Jēzus lūdza Jāņa 17:21: “Lai viņi visi būtu viens; tāpat kā Tu, Tēvs, esi Manī un es Tevī, lai arī viņi būtu viens mūsos, lai pasaule ticētu, ka Tu mani sūtīji.”

Mēs lasām Mt.13:52 “Tāpēc katrs rakstu mācītājs, kas kļuvis par Debesu valstības mācekli, ir kā ģimenes galva, kas izvelk no savas bagātības jaunu un svaigu, un to, kas ir vecs un pazīstams. ”

Nesamierinieties ar pusi mantojuma. Māja būs no jauniem un veciem dārgumiem. Daudzi ebreji samierinās ar veco. Kristieši samierinās ar jauno. Pilns mantojums ir tad, kad saplūst vecais un jaunais. Ps. 133:1-3 “Redziet, cik labi un perfekti ir, kad brāļi pulcējas vienotībā. Tā ir kā dārgā eļļa, kas uzlieta uz galvas, nokrītot uz bārdas, pat Ārona bārda, kas nokrīt uz viņa priestera tērpa malas, iesvētot visu ķermeni. Tā ir kā Hermona kalna rasa, kas krīt uz Ciānas kalniem; jo tur Tas Kungs ir pavēlējis svētību: dzīvība mūžīgi.

Mērija Standlija